Családi mediáció

Ne veszekedjetek a családoddal! Kössetek inkább egyezséget családi mediáció keretében!

Párkapcsolati viták

Nem akartok hosszan párterápiára járni, csak néhány konkrét vitás kérdést szeretnétek gyorsan rendezni.

Válás után

Hiába születik egyezség a válás során, a gyerekek nőnek, a szétvált felek újraházasodnak, és az egykori partnerek ismét vitáznak.  Jó lenne békésen újratárgyalni a szabályokat.

Szülő-gyerek mediáció

Szülő és gyerek – bármennyire is szeretik egymást – könnyen egymás agyára mennek. Már egyetlen mediációs ülés is segíthet tisztázni a helyzetet.

Hogyan segít neked a családi mediáció?

A családi mediáció közvetítést jelent a vitában álló felek között.

A mediátor középen áll, pártatlan, és egy kommunikációs szabályrendszer betartatásával ügyel arra, hogy a mediációs ülésen a vita ne durvulhasson el.

A családi mediáció során mindkét fél elmondhatja a történetét és a megoldási javaslatait.

A mediátor segíti a felek közötti kommunikációt, és arra törekszik, hogy olyan megegyezés jöjjön létre, amibe mindkét fél örömmel bele tud egyezni. Tehát nem kompromisszumos megoldás jön létre, ahol mindenki enged egy kicsit, nem látszatmegoldás születik, hanem olyan egyezség, ami mindkét fél érdekeinek megfelel, így nagy eséllyel betartható.

Mit csinál a mediátor?

Miért éri meg eljönni a családi mediációra?

Mert sürgető a probléma megoldása, nincs időtök hosszas terápiára.

Mert pár óra alatt olyan egyezséget köthettek, amelyek segítenek a napi rutin zökkenőmentesebbé tételében, és megszűnik a mindennapos huzavona.

Mert mindenki szívesebben betartja azokat a szabályokat, egyezségeket, amelyeknek a megalkotásában részt vett, és egyetért vele.

Mert lehetőségetek nyílik arra, hogy békésen, nyugodtan, egy pártatlan szakember jelenlétében átbeszéljétek a vitás kérdéseket, és végre születhet egy betartható egyezség.

Mert sokkal nyugodtabb lesz az életetek, példát adtok a gyerekeiteknek arra, hogy a konfliktusokat békésen és eredményesen is lehet kezelni.

Hogyan zajlik a családi mediáció?

Akik jártak már nálam mediáción, ezt mondták:
Árak:

Egyéni megkeresés esetén: 12.000 Ft/50 perc
A közös mediációs ülés díja: 26.000 Ft/100 perc

Mivel egy válságban lévő kapcsolatban az érzelmek gyorsan változnak, csak úgy tudom fogadni az előzetes bejelentkezést, hogy az első tanácsadás árának egy részét (13.000 Ft-t) előre, átutalással ki kell fizetni. Ha mégsem tudtok eljönni, mert valamelyikőtök meggondolja magát, ezt az összeget sajnos nem tudom visszafizetni.

Helyszín:

A coaching ülések helyszíne: Budapest, Teréz krt. 41. I./4. (Az Oktogon és a Nyugati között)

Jelenleg kizárólag skype-on keresztül dolgozom, ami pontosan ugyanolyan hatékonysággal működik, mint az élő mediáció.

Jelentkezni a következő módokon lehet: