Tanuld meg szeretni a testedet!

A nők nagy része elégedetlen a testével, és úgy is bánik vele, mint egy makrancos gyerekkel, akit meg kell fegyelmezni. Sanyargatják, éheztetik, szidják, takargatják. A kérdés csak az, lehet-e ép lélek egy agyonnyúzott testben. Szeretheti-e egy férfi azt a testet, amit én utálok?

Mit művelsz a testeddel?

Te mit művelsz a testeddel? Éhezteted? Hánytatod? Napi több órás edzésre kényszeríted, vagy éppenséggel teletömöd édességgel, és utána hagyod órákig heverni a kanapén?

Napi hány percet, órát töltesz azzal, hogy bámulod a tükörben a szerinted gusztustalan testrészeidet? Mennyi időt szánsz arra, hogy egy próbafülkékben vizslatod, hogyan lehetne eltüntetni a hájat a hasadról, és hogyan lehetne optikailag nagyobb/kisebb mellett varázsolni?

 

Hogy hat ez az életedre?

Az a mód, ahogy a testeddel bánsz, kihat a lelkedre is. Ha elégedetlen vagy a külsőddel, nem leszel elég magabiztos ahhoz, hogy egy randin eladd magadat. Ha nem tudod magabiztosan „viselni” a testedet, nem fogsz tudni megfelelően kiállni magadért nehéz helyzetekben. Ha nem tudod elfogadni, szeretni a testedet, csak csetleni-botlani fogsz az életben.

Márpedig testet csak nagy nehézségek árán tudsz cserélni, és legföljebb az „alkatrészeket” tudod változtatni (plasztikai sebészet). Nincs tehát más választásunk, mint megbékélünk az adottságainkkal, és megpróbáljuk ebből kihozni a legjobbat.

A súlyos önbizalom-hiányos emberek nagy része gyűlöli a testét, és folyamatosan harcol vele. És minél rosszabb passzban van a lelke, annál inkább sanyargatja a testét, és annál nagyobb erőfeszítést igényel, hogy odafigyeljen a teste jelzéseire, illetve arra, hogy a legelemibb fizikai szükségleteit kielégítse. Az az ördögi az egészben, hogy minél jobban sanyargatja magát, annál rosszabbul lesz a lelke. A kör a depresszióig tud mélyülni.

Pedig rengeteg kutatás bizonyítja, hogy a lelki egészség megújulhat a testünkről való megfelelő gondoskodáson keresztül is. Például a rendszeres sportolás kifejezetten jótékony hatású rosszkedv és álmatlanság ellen.

A masszázs a testen keresztül oldja a lelki feszültségeket.

És ide sorolhatók még a különféle relaxációs és meditációs technikák is. Saját tapasztalatból tudom, hogy milyen erős testkép-építő hatása lehet a különféle táncoknak is. Ha tehetném, receptre írnám föl minden nőnek a következőket:

 

Recept

Heti 3X1 óra sport

Heti 1 óra tánc (salsa, tangó, NIA, táncterápia, transztánc)

Kéthetente fél óra masszázs

Naponta végzett autogén tréning

Napi ötszöri egészséges étkezés

Napi 8 óra alvás

A probléma ezzel csak az, hogy hiába írnám föl, és hiába biztosítanék nekik akár időt és pénzt is ezekre az elfoglaltságokra, az önbizalom-hiányos nők nagy része nem venné igénybe mindezt. Mert nem jelentene számukra örömet, mert utálnák, hogy a testükkel kell törődniük.

 

Elhatározás!

A kiút az elhatározásban rejlik. Ha nem megy azért, mert örömöt lelsz benne, akkor csináld azért, mert így határoztál. Rendszeresen, még akkor is, ha semmi kedved hozzá.

Érdemes ehhez tervet készíteni, beírni a naptárba, megvenni a bérletet, és elmenni, ha esik, ha fúj. Ha már úgyis sanyargatod magadat, akkor válaszd a szívatásnak ezt a módját. Ezzel legalább van esélyed kikerülni a depresszióból és a tested utálatából.

Tényleg nem fogod élvezni eleinte, mert nem vagy abban az állapotban. De ahogy halad előre az idő, és rendszeresen mozogsz, „boldogság-hormonok” termelődnek benned, akár akarod, akár nem. És előbb-utóbb a masszázst is élvezni fogod. Megszokod, hogy gondoskodsz a testedről, hogy felelősséget vállalsz a saját jól-létedért. A testedről való gondoskodás át fogja alakítani a testképedet, és ki fog hatni a lelkiállapotodra is. Néhány hónap után azt fogod tapasztalni, hogy kezdesz jól lenni. Egy próbát megér.

Ha támogatásra van szükséged az önbizalmad erősítéséhez, gyere el coachingra, és megkeressük a TE megoldásodat.

Kövess a facebookon is, és biztosan nem maradsz le egyetlen új bejegyzésről sem!

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg mással is, hátha neki is hasznára lesz!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük