Túléli a nyaralást a kapcsolatotok?

Tudtad, hogy minden harmadik válókeresetet nyaralás után nyújtanak be? Akár friss akár évek óta tartó kapcsolatban élsz, a nyaralás számos konfliktusra ad alkalmat, amelyeket ha nem kezelünk helyesen, szakítás lehet a vége.

 

nyaralásTúlzott elvárások

Az első probléma általában az, hogy az egész évi hajtás után hatalmas elvárásokat támasztunk a nyaralással kapcsolatban. Egyrészt rengeteg pénzt áldozunk rá, cserébe pedig elvárjuk, hogy életre szóló élményeket kapjunk. Nem csak azt várjuk, hogy tökéletes legyen a szállás, ne késsen a repülő, legyen meleg a tenger, és hétágra süssön a nap, hanem a társunkkal szemben is megnőnek az elvárásaink. Azt gondoljuk, hogy a nyaralás napjai alatt minden harmonikus, idilli és romantikus lesz közöttünk. A sok elvárásnak azonban rendszerint csalódás a vége, mert nem Mr. vagy Mrs. Tökéletessel indulunk útnak, hanem a nagyon is hétköznapi párunkkal. Érdemes tehát már indulás előtt tisztázni, hogy mit is várunk a nyaralástól.

 

Eltérő tervek, igények

A következő leggyakoribb probléma, hogy a partnereknek különböző terveik vannak arra nézve, hogyan szeretnének pihenni. Vannak, akiknek az jelenti a kikapcsolódást, hogy csak fekszenek a tengerparton, és bámulják a vizet. Mások viszont imádnak várost nézni, túrázni, múzeumokba menni, és belehalnak az unalomba, ha két óránál többet fekszenek a parton. A megoldás a beszélgetésben, tervezésben és a kompromisszumban rejlik. Érdemes előre egyeztetni a programot, már otthon lefutni ezeket a köröket, és akkor nem a nyaralás értékes idejét fecséreljük a vitára. Ja, és nem kell mindig mindent együtt csinálni. A nyaraláson is jóleshet egy kis egyedüllét.

 

nyaralás2 Szőnyeg alá söpört problémák

A régóta együtt élő párok gyakran egy már megfáradt kapcsolattal vágnak bele a nyaralásba. A hétköznapokban alig vannak együtt, ki-ki külön fut a maga mókuskerekében, és alig van idejük találkozni. A nyaraláson viszont összezárva találják magukat egy majdnem idegennel, rádöbbenhetnek, hogy már alig tudnak egymással mit kezdeni, és előkerülhetnek az év közben szőnyeg alá söpört problémák is. A helyzet kétesélyes: vagy rádöbbennek, hogy már nincs dolguk egymással, vagy felismerik, hogy a közösen töltött idő remek lehetőség a beszélgetésre és az egymásra találásra.

 

Az első közös nyaralás

Az első közös nyaralás mindig hatalmas rizikót rejt. Akik még csak randizgatnak, de nem élnek régóta együtt, sokszoros dózisban kapnak ízelítőt a párjukból és a párkapcsolat összeszokási fázisából. Ez nagyon megterhelő szakasz, hiszen ekkor derül ki mindenki számára, hogy a társa, szereleme, nagyon más szokásokkal, igényekkel rendelkezik, mint ő. Kiderülhet, hogy teljesen eltérő napirend szerint élnek, más lehet a rendről és higiénéről alkotott felfogásuk, a pénzköltési szokásuk. Olyan tulajdonságok derülhetnek ki, amelyek a hétköznapokban rejtve maradtak. Ha a pár tagjai valóban nagyon különböznek egymástól, könnyű levonni azt a következtetést, hogy nem illenek egymáshoz, és a hazatérés után külön folytatják az életüket. Valóban vannak esetek, amikor olyan dolgok derülnek ki, amelyek lehetetlenné teszik a kapcsolat folytatását, de legtöbbször toleranciával, kompromisszumkészséggel, ügyes kommunikációval és konfliktuskezeléssel folytatható lenne a kapcsolat.

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük