Van értelme a Valentin-napnak?

Valentin nap előtt elárasztják a boltokat a plüss-szívecskék, a szív alakú csokik, és a virágosok is jót kaszálnak ezekben a napokban. De vajon jó nekünk ez a Valentin-nap? Mi értelme a felhajtásnak?

Csinálhatjuk jól is

Abból a szempontból mindenképp hasznos, hogy ilyenkor óhatatlanul felmerül bennünk a kérdés: vajon kapok valamit a páromtól? Meglep valami jó kis programmal? Tudjuk még ünnepelni a szerelmünket? Vagy csak a szokásos plüssmacit, a doboz csokit kapom kötelességtudatból, megszokásból? Hogy vagyunk mi egymással? Van még kedvünk közös programokat csinálni?

Arra mindenképp jó a Valentin-nap, hogy ilyenkor legalább a párok többsége elmegy vacsorázni, wellnessezni, kirándulni. Vagyis minőségi időt töltenek el egymással. Van idejük beszélgetni, nevetni, esetleg valami újat kipróbálni. Nem a ráfordított pénz számít, hanem az, hogy tudunk-e, akarunk-e még időt tölteni egymással, és abban az időben beszélgetünk-e, vagy csak a szokásos veszekedéseinket folytatjuk?

Amikor rosszul esik

Sajnos a Valentin-nap tele van elvárásokkal. Nagyon sok nő azt reméli, hogy a párja majd ezen a napon megkéri végre a kezét. Sokan várnak valami meglepetést, valami extra figyelmet. Amikor ezekben az elvárásaikban csalódnak, akkor sajnos jön a szomorúság, a kétségbeesés. A következő évben pedig már azt mondják: „Hagyjanak engem békén ezzel az egész hülyeséggel!”

Különösen nehéz ez a nap az egyedülállóknak, akik azt látják, hogy mindenütt boldog párok andalognak  kézen fogva a városban. Ilyenkor a legtöbben azt gondolják, hogy csak ők töltik magányosan az estét. Ez nem így van! Társkeresők tízezrei küzdenek hasonló problémával. Azt javaslom nekik, hogy kesergés helyett ezen a napon töltsék a barátaikkal az estét, vagy vegyenek részt egy társkereső rendezvényen. Tucatnyi program közül válogathatnak idén is.

Nagyon sok férfi szenved a Valentin-nappal. Mit vegyek a páromnak? Hogyan feleljek meg a rám nehezedő nyomásnak?

Ötletek, ha még semmit nem vettél

Nekik azt javaslom, hogy gondolják végig, mi az, amit a párjuk igazán szeret, mire vágyik? Nem kell nagy dolgokra gondolni. Egy kedves üzenet, egy eldugott aprócska ajándék már nagyon kedves meglepetés lehet. Még csak nagy összegeket sem kell költeni: egy szerelmi-kuponfüzet is lehet pompás ajándék, benne ehhez hasonló lapokkal: „Amikor ezt a kártyát felmutatod, kapsz tőlem fél óra masszázst.” Vagy: „amikor ezt a kártyát felmutatod, befogom a számat.” A sor tetszés szerint folytatható.

Párok számára jó lehetőség az összetartozás erősítésére, ha olyan programokat találnak ki, amit még egyikük sem próbált: krimivacsora, szabadulószoba, sétahajózás a Dunán, andalgás a budavári labirintusban, falmászás. A lényeg, hogy közösen gyűjtsetek új élményeket, amelyek fontos kapcsolati tőkeként funkcionálhatnak az elkövetkező nehezebb időszakokban.

Ha elakadtál a társkeresésben vagy a párkapcsolatodban, így segíthetek neked: párkapcsolati coaching

Kövess a facebookon is, és biztosan nem maradsz le egyetlen bejegyzésről sem!

7 dolog, amit ne csinálj többet veszekedés közben
Találd meg gyorsan az Igazit a sikeres társkeresők 10 titkával!
Kategória
Hozzászólások

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük